Kaj vam nisam rekla – storytelling šetnja boemskim Zagrebom

Kaj vam nisam rekla – storytelling šetnja boemskim Zagrebom

Nakon prve storytelling šetnje, s velikim vas guštom vodimo na drugu – jer toliko je toga kaj vam nismo rekli!

Dok je prva storytelling šetnja posvećena povijesti i legendama hrvatske metropole, u drugoj vas vodimo još dublje u priču – u boemski duh Zagreba i njegovu art scenu, bogatu i prepunu raritetnih priča koje s vama dijelimo „na licu mjesta“!

Hot spot ove storytelling šetnje su priče slavnih pisaca, skladatelja i ostalim umjetnika koji su živjeli i stvarali u Zagrebu, kao što su književnici August Šenoa i Antun Gustav Matoš, skladatelj Vatroslav Lisinski, kipar Ivan Meštrović, operna diva Milka Trnina i mnogi drugi.  Spremno vam otkrivamo brojne poznate i manje poznate istine i činjenice iz bogatih i živopisnih biografija naših kultnih umjetnika i vječnih gradskih legendi – kako iz njihovog javnog, tako i iz ništa manje neobičnog i burnog privatnog života. Zajedno šećemo kraj njihovih nekadašnjih kuća i ateljea te pokraj brojnih nekadašnjih gradskih kultno umjetničkih mjesta, kao što su kazališta i boemske kavane na kojima se okupljala zagrebačka intelektualna i umjetnička elita – u društvu žustrih rasprava, poezije i vina!

Zašto se Šenoa penjao na tavane i kako su ga gradska pluća došla glave? Zašto su se svađali glumci i obrtnici i tko bi od njih izvukao kraći kraj na sudu? Što je Milka rekla jednoj vlastelinki i kako se streljana pretvorila u plesnjak? Koga je sve zaveo šarmantni Ivan Meštrović i koja mu je dama najzad stala na rep. Kako se sudbina (po)igrala s Lisinskim i zašto su se posvađali Matoš i Tin Ujević? Kakav je to skandal izbio zbog prvog gradskog kina i kako se nekada gostilo u kazalištu? Sve to i još puno toga saznat ćete s nama u storytelling šetnji „Kaj vam nisam rekla“ – a mi ćemo im s radošću ispričati baš sve!

Šetnja traje 2 sata, ležernog je tipa i ugodnoga hoda – kako i priliči boemskome duhu!

U šetnju vas vodi storytellerica i licencirana turistička vodičica Dijana Zorić, rođena Zagrepčanka i bespovratna zaljubljenica u gradsku art scenu. Povjesničarka je umjetnosti i licencirana je interpretarorica baštine (članica European Association of Heritage Interpretation). Educirala se i kontinuirano se usavršava na prestižnim svjetskim veleučilištima (International School of Storytelling na Emerson College, Scottish International Storytelling Festival u Edinburghu, Storytelling Centre Amsterdam i dr.). Suvlasnica je StoryLaba, prvog edukacijskog storytelling trening centra u Hrvatskoj. Suorganizatorica je STORYinga, 1. međunarodnog storytelling festivala u Hrvatskoj – i jedva čeka s vama podijeliti priče!