STORYing 2022. – storytelling festival za odrasle i djecu

STORYing 2022. – storytelling festival za odrasle i djecu

S ponosom vas pozivamo na STORYing festival koji će se održati u Zagrebu od 20.do 22.svibnja 2022.

Spremno vam otkrivamo što smo vam pripremili – a vi nam se pridružite u još jednoj priči!

Što je STORYing?

STORYing je prvi međunarodni storytelling festival u Hrvatskoj koji se tradicionalno odvija krajem svibnja. Trodnevni program obuhvaća interaktivne storytelling predstave za djecu i odrasle, druženje na otvorenom te predstavljanje domaćih i stranih scenskih umjetnika. Cilj organizatora je predstaviti storytelling vještine široj javnosti – i pritom je dobro i pametno zabaviti!

Tema ovogodišnjeg festivala je Nada (Hope) – nada u priče, druženje i umjetnost! Vođeni tom temom, domaći i inozemni storytelling majstori s guštom će interpretirati legende, bajke i ostale priče iz hrvatskog, mađarskog, britanskog, nizozemskog i finskog podneblja. Program se odvija na hrvatskom i engleskom jeziku, na atraktivnim lokacijama naše metropole.

Uz renomirane inozemne storytellling majstore, na festivalu će se premijerno predstaviti nove snage domaće storytelling scene – a to je prva generacija polaznika naše Storytelling akademije.

S veseljem vas pozivamo da nam se pridružite – jamčimo zabavu i genijalne priče!

O organizatoru

Organizator festivala smo mi – Laboratorij zabave/StoryLab, udruga za promicanje kulture pripovijedanja i prvi edukacijski storytelling centar u Hrvatskoj. Laboratorij zabave/StoryLab je kreator i voditelj brojnih storytelling edukacijskih programa, punopravni član FEST-a (Federation for European Storytelling) te pokretač i voditelj prve Storytelling akademije u Hrvatskoj. Programi Laboratorija zabave/StoryLaba akreditirani su od National Storytelling Networka (NSN). Naš je cilj upoznati javnost s vještinom storytellinga, kako je pametno integrirati u business, obrazovni sustav te projekte iz područja kulture, društvenih znanosti i osobnog razvoja. Na suvremen, stručan i uspješan način!

Raspored programa

Ulaznice za sve programe dostupne su na web shopu ili na festivalu.

Jutarnji program za djecu i obitelj

Uzbudljive bajke, legende i priče za djecu u interaktivnoj izvedbi domaćih i inozemnih storytellera. Nakon programa slijedi druženje u vrtu – uz king-size igračke i igre na otvorenom!

Termini:

  • subota, 21.5.2022. (program na hrvatskom jeziku) od 10 do 12 h
  • nedjelja, 22.5.2022. (program na hrvatskom i engleskom jeziku) od 10 do 12 h

Izvođači: Dijana Zorić, Srebrenka Peregrin, Vladimira Velički, Iva Nemec, Boglárka Klitsie-Szabad, Maja Bumberak, Martin Manasse, Marica Dusper, Damir Firšt, Iva Babić, Ileana Tomljanović, Ana Čorić, Lucija Severinac

Lokacija: vrt Laboratorija zabave, Trnjanska cesta 3 (preko puta Paromlina)

Storytelling radionica za odrasle 

Svi znamo da priče/bajke klincima pružaju puno više od zabave i smijeha. U želji da se priče šire među klincima (i odraslima) te što više i češće obavljaju svoju važnu i nezamjenjivu edukativnu ulogu, odlučili smo s vama podijeliti sve tajne storytelling majstora – u praktičnoj i interaktivnoj radionici na otvorenom!

Termin: subota, 21.5.2022. od 16 do 17.30

Voditeljica radionice: Dijana Zorić/Laboratorij zabave/StoryLab

Lokacija: vrt Laboratorija zabave, Trnjanska cesta 3 (preko puta Paromlina)

Večernji program za odrasle

Renomirani europski storytelling majstori opustit će vas i zabaviti uz dinamične priče s brojnim mudrim po(r)ukama o životu, mudrosti i ludosti – na iznimno duhovit i živopisan način! Program se odvija na engleskom jeziku.

Termini:

  • petak, 20.5.2022. od 19.30 do 22 h (domaći storytelleri)
  • subota, 21.5.2022. od 19.30 do 22 h (The Donkey’s Jaw storytelling show by Raphael Rodan & Erik Sjøholm)
  • nedjelja, 22.5.2022. od 19.30 do 22 h (mađarske i britanske narodne priče by Boglárka Klitsie-Szabad, Maja Bumberak i Martin Manasse)

Lokacija: Peti kupe, Trnjanska cesta 5 (preko puta Paromlina)

ULAZNICE MOŽETE KUPITI NA NAŠEM WEB SHOPU ILI NA FESTIVALU.

ULAZNICE

*Mjesta su ograničena

Vidimo se!