Storytelling šetnje / story to go – poslovni poklon s pričom „za van“

Kao licencirani turistički vodiči i interpretatori baštine organiziramo specijalizirane turističke storytelling šetnje po Zagrebu i Samoboru.

Kao licencirani turistički vodiči i interpretatori baštine (članovi European Association for Heritage Interpretation) za vaše inozemne klijente i partnere organiziramo specijalizirane turističke storytelling šetnje po (za sada) Zagrebu i Samoboru. Iznenadite ih jedinstvenim poslovnim poklonom i posebnom uspomenom na vaš grad i zemlju – darujte im osjećaj i iskustvo doživljaja koje će im trajno ostati u sjećanju!

Odaberite grad za šetnju
Trajanje šetnje

  • jednodnevni program
  • trajanje / satnica programa: 2 sata
  • veličina grupe / grupa: po dogovoru

Zagreb

Storytelling šetnja Zagrebom – kad vam grad pokaže svoje pravo lice

Zagreb je grad rocka i šansona, ljubavnih napitaka i zanatskoga piva. Pod istim krovom skriva tajne starog plemstva, suvremenu umjetnost i vješte, drevne obrte, koji skupa čine zagrebačku dušu.

To je priča istkana od bezbroj suprotnosti, neobičnih sudbina i nemirnih vremena: priča lijepih grofica i stamenih kožara, legendarnih vještica i majstora od pera. Zagreb su osjećali kraljevi i kmetovi, zabranjeni ljubavnici i odvažni vojnici, svi su se okupljali oko istog zdenca: tako su nastajale priče i misterije, još i danas prisutne u svakom kutku grada.

Želimo ih ponosno podijeliti s vama! U želji da predstavimo izvoran duh grada, istinsko iskustvo okusa i boja, uzavrelog žamora i spokojne tišine, s radošću vas pozivamo da prošećete s nama. Želimo vam otkriti prave žile grada, priuštiti vam osjećaj njegovog poznanstva: smiješak kad se jednom opet ovdje vratite, a Zagreb vas dočeka kao nekog svog.

Upoznat ćete ulice pivara i obrtnika, zaboravljene ljetnikovce minulih kontesa: kafiće u prirodi zabačenih dvorišta, koji kriju najljepše poglede na grad. Rado ćemo prišapnuti gdje se dobro jede, gdje se može čuti pravi gradski punk: popularni hitovi, nostalgični jazz, zagrebački orkestar sa slavnim dirigentom. Osjetit ćete grad kakav stvarno jest, skriven iza standardnih turističkih ruta: saznate ćete priče koje zaobilaze i prečesto ih ostavljaju tek građanima grada. Zašto biste kući otišli bez njih? Zagreb vam ih nudi širokoga srca!

U šetnju vas vodi rođena Zagrepčanka, koja živi grad još od malih nogu. Profesorica Dijana Zorić je povjesničarka umjetnosti, licencirani turistički vodič i interpretator baštine ( članica European Association of Heritage Interpretation). Šetnja traje 2 sata, ležernog je tipa i ugodnoga hoda: samo takvim možete osjetiti Zagreb i pustiti osjetila da dišu punim plućima. Priuštite si to, tu budite svoji: i grad će vam pokazati svoje pravo lice.

Samobor

Storytelling Samobor: šetnja gradom divova, dvoraca i kremšnita

Kad vas put nanese u Zagreb, bila bi šteta da propustite Samobor. Smješten je u neposrednoj blizini glavnog grada, okružen brežuljcima i starim vinskim cestama.

Izgrađen na obroncima žumberačkog gorja, još od Srednjeg vijeka sjajan je domaćin: omiljeno izletište zagrebačkog plemstva, slavna žila kucavica slobodne trgovine. Poznat je po obrtima i ljupkim, starim parkovima, uređenim šetnicama i zgodnim restoranima, gdje će vam uz kavu ponuditi i kremšnitu: slasni, slatki kolač živopisne povijesti, koji je i danas simbol ovog grada.

Kušajte ga s nama nakon šetnje gradom! Nudimo vam šetnju starom gradskom jezgrom, koja pamti priče i duh starog vremena: mlinska kola, vitezove, dame i gospodu, goropadne divove iz još živih legendi. Priča starog Samobora slatka je i gorka, skrivena u rudnicima i luksuznim salonima: prošlost mu je istodobno burna i blagoćudna, a mi vam je otkrivamo uz pikantne detalje.

Šapćemo vam tajne dvorca Wiesner – Livadić,  vodimo vas živahnom gradskom promenadom: nudimo vam izvorno, domaće iskustvo, pogled u grad Samobor samoborskim očima. Osjetit ćete grad kakav stvarno jest, sa svim tajnim uglovima i mirisima pekara, netaknutom prirodom koja budi čula. Upoznat ćete njegovu prošlost i misterije, zakopane tajne grofovskih obitelji: bilo je tu ljubavi, zlobe i intriga, neobičnih naravi i tragičnih sudbina. Sve su one skrivene u malom, nježnom gradu, živahnog karaktera i velikoga srca: upoznajte ga pobliže u opuštenoj šetnji i uvjerite se zašto je oduvijek omiljen!

U šetnju vas vodi zaljubljenica u Samobor, u kojem je već godinama jedna od „domaćih“. Profesorica Dijana Zorić je povjesničarka umjetnosti, licencirani turistički vodič i interpretator baštine ( članica European Association of Heritage Interpretation). Šetnja traje 2 sata, ležernog je tipa i ugodnoga hoda: zastajanje po kremšnitu se podrazumijeva!