STORYing 2023 – Dobra priča u dobrom društvu

storying_2023

STORYing 2023 – Dobra priča u dobrom društvu

Cuga u gradu za odraslu ekipu, zabava u vrtu za naše mlade snage – tako smo osmislili zagrebački STORYing!

I ove godine s ponosom nastavljamo već dobru, staru tradiciju u kojoj Zagrebu dovodimo brojne super priče i sjajne izvođače iz Nizozemske, Finske, Slovenije i s domaćeg terena. Naš grad (p)ostaje dom dobrih priča koje rado dijelimo s djecom i odraslima, jer dobra priča nikad ne pita za godine. U to ime, program je za sve – ujutro ga možete posjetiti s klincima, a navečer sa svojim odraslom ekipom.

U nastavku otkrivamo što vas sve čeka i kako što prije nabaviti karte!

Čekaj malo, što je STORYing?

Propustili ste zadnje STORYinge? Ništa zato, no nemojte ovaj! Jamčimo vam zabavu, druženje i provod, puno dobrih priča i svega što ih prati.

STORYing 2023. će se održati 19. i 20. svibnja, dakle sitno brojimo do početka priče! STORYing je međunarodni storytelling festival u Hrvatskoj koji se tradicionalno odvija u proljetnom, gotovo već ljetnom Zagrebu kao vikend dobre priče i zajedničkog druženja. Dvodnevni program obuhvaća interaktivne storytelling predstave za djecu i odrasle, druženje na otvorenom te predstavljanje domaćih i stranih storytelling umjetnika. Cilj organizatora je predstaviti storytelling vještine široj javnosti i pritom je dobro i pametno zabaviti!

Tema ovogodišnjeg festivala je Nešto osobno (Something Personal) – dakle, sve ono što nas inspirira i potiče da prvo pronađemo, a onda i živimo priče koje rado dijelimo s drugima. Vođeni tom temom, inozemni storytelling majstori će nam predstaviti zanimljive personal priče, dok će domaći s guštom će interpretirati dječje bajke, legende i ostale priče iz hrvatskog i europskog podneblja. Večernji program za odrasle se odvija iskučivo na engleskom jeziku bez prijevoda na hrvatski, dok je jutarnji program za djecu u potpunosti na hrvatskom jeziku.

Oba programa se odvijaju na atraktivnim lokacijama naše metropole. S veseljem vas pozivamo da nam se pridružite!

storying

 

STORYing 2023. održat će se u Zagrebu od 19. do 20. svibnja, a raspored večernjeg programa za odrasle možete saznati u nastavku.

Dođite se s nama opustiti i provesti – u uvijek dobrom društvu zabave i priča!

Jutarnji program za djecu

Mitska bića, avanture, legende i bajke, nezgode i zgode mnoge čudnih svata – sve to spremno čeka u programu za klince! Renomirani (i uvijek sjajno raspoloženi) storytelleri klincima i roditeljima će predstaviti bogat opus bajki i priča za djecu. Teme priča su mudrost, pomoć drugima, hrabrost, prijateljstvo – sve ono što čini priče koje pamtimo i rado im se vraćamo čak i kad odrastemo.

Priče su prilagođene i mlađoj i starijoj djeci, zato ne propustite dovesti svog klinca. Osim priča iz svih krajeva Europe, na STORYingu ga čeka naš zeleni LabZab vrt – za brojne klince omiljeno mjesto avanture!

Program za djecu otvara naša Dijana s napetom i urnebesnom pričom o tri simpa vučića i velikoj zloj svinji. Što čeka složnu vučju braću i njihovog neočekivanog te ne baš dragog gosta, saznajte s klincima u priči na otvorenom! Iz vučjih krajeva vas vodimo u one ne baš pitomije, gdje čekaju usamnjeni dječak Lug, tajanstveno malo Gle te opaka i opasna ekipa Obručara. Tko su Obručari, zašto nose obruče oko svojih srca, zašto je Lug usamljen i tko je malo Gle? To će nam otkriti domaći storytelleri, polaznici naše Storytelling akademije, u adaptaciji prekrasne i poučne priče profesorice Vladimire Velički.

Nemojte misliti da je tu kraj, jer imamo još priča i zabave za klince. Program prati druženje u našem LabZab vrtu koji je siguran, prostran i ograđen. Pridružite nam se!

Termin jutarnjeg programa za djecu: subota, 20.5.2023. od 10 do 12 h

Izvođači: Dijana Zorić, Verena Perko, Breda Podbrežnik Vukmir, Srebrenka Peregrin, Marica Dusper, Damir Firšt, Iva Babić, Ana Čorić, Lucija Severinac, Amalija Pancirov, Agata Ravlić, Ljubica Avdagić

Lokacija: vrt Laboratorija zabave, Trnjanska cesta 3 (preko puta Paromlina)

Program se odvija na hrvatskom jeziku.

Ovdje nabavite svoje karte za jutarnji program za vaše/g klinca/e. 

Večernji program za odrasle

Priče o životu, mudrosti i ludosti, smijanje do suza ili „been there, done that“ feeling – sve to prati večernji program za odrasle. Uz inspirativne priče i opuštenu atmosferu, zabavljamo se uz program sjajnih storytellera koji će nas nasmijati, zamisliti i zaintrigirati – a često sve to u samo jednoj priči!

Teme priča su život, odluke, obiteljski odnosi – sve ono što nas je obilježilo, naučilo, zabavilo i (u)činilo osobama kakve smo danas. Znamo već da tu ima i gubitaka, ne baš lijepih doživljaja i ostalih mračnjaka – no isto tako znate da (i) to čini život i da ga dobra priča prati u dobru i zlu! Kroz priče nas vode nagrađivane zvijezde europskog storytellinga, scenski umjetnici Raphael Rodan (Nizozemska) i Erik Sjøholm (Finska) koji nam dovode dva hit show programa s puno dobre glazbe koja prati priče.

Glenn – the things we don’t speak about je obiteljska priča o ujaku Glennu i njegovoj odluci koja je promijenila njegovoga nećaka. Koja je to odluka i kako se s njom nositi, saznajte uz priču i genijalnu glazbu!

The Whistler of Dreams je moderna priča koja spaja naše svjetlosti, mrakove, nade i iskušenja. No, ne očekujte klasičnu religijsku starozavjetnu priču, već suvremenu obradu Josipovog lika (i djela) u svjetlu svakodnevnih i normalnih okolnosti. Koliko nas ima u besprijekornom Josipu i jesmo li baš sigurni da nam je (ne)dalek? Zašto se toliko bojimo iznositi stvari na svjetlo i gdje su granice našeg osobnog mraka?

Show program se odvija u mnogima već dobro znanom Ritmu grada, s pogledom na naš Trg bana Jelačića. Mjesto dobrog druženja i opuštajuće cuge ostaje i mjesto dobrih priča, što iz našeg grada što iz cijelog svijeta! Provjerite što o tome kažu finska i nizozemska priča, kao genijalni uvodi u zasluženi vikend i nastavak druženja koje slijedi kasnije!

Renomirani europski storytelling majstori Raphael Rodan i Erik Sjøholm nas vode u intrigantne priče pune života i svega što ga prati, uključujući genijalnu autorsku glazbu.

Program se odvija na engleskom jeziku bez prijevoda na hrvatski.

Termini:

  • petak, 19.5.2023. od 19 do 20 h (Glenn – the things we don’t speak about, a storytelling concert), ulaz od 18 h
  • subota, 20.5.2023. od 19 do 20 h (The Whistler of Dreams, storytelling show), ulaz od 18 h

Lokacija: Ritam grada, Gajeva 2

Ovdje možete kupiti karte za večernji program u petak, a na sljedećem linku za večernji program u subotu.

O izvođačima večernjeg programa

Raphael Rodan (Nizozemska)

raphael_rodan

Nagrađivani nizozemski kazališni umjetnik i storyteller. Kreator je mnogih omiljenih storytelling programa kao što su The Donkey’s Jaw, When Abel met Cain, The kingdom of Fire and Clay, My father held a gun i brojni drugi. Suosnivač je nizozemske storytelling škole Mezrab, jedne od vodećih storytelling škola u Europi. Suorganizator je i voditelj storytelling festivala u Amsterdamu.

Erik Sjøholm (Finska)

erik_sjoholm

Storytelling umjetnik, glazbenik i tekstopisac. Eric je 2016. objavio svoj debitantski album Walkabout na kojem se nalazi njegova hit pjesma Ray of light. Kao storyteller, Eric se oslanja na iskustva iz nomadskog života, pronalazeći inspiraciju u pričama s ljudima koje susreće tijekom svojih putovanja Europom i svijetom te aktivno surađuje sa storytelling školom Mezrab.

Organizator

Organizator festivala smo mi – Laboratorij zabave/StoryLab, udruga za promicanje kulture pripovijedanja i prvi edukacijski storytelling centar u Hrvatskoj. Laboratorij zabave/StoryLab je kreator i voditelj brojnih storytelling edukacijskih programa, punopravni član FEST-a (Federation for European Storytelling) te pokretač i voditelj prve Storytelling akademije u Hrvatskoj. Programi Laboratorija zabave/StoryLaba akreditirani su od National Storytelling Networka (NSN). Naš je cilj upoznati javnost s vještinom storytellinga, kako je pametno integrirati u business, obrazovni sustav te projekte iz područja kulture, društvenih znanosti i osobnog razvoja. Na suvremen, stručan i uspješan način, uz pomoć dobrih priča i zajedničkog druženja!

Partneri i prijatelji festivala

Ritam grada, FinnAgora, Embassy of the Kingdom of the Netherlands

Kako do karata?

Brzo, lako, jednostavno! Možete ih nabaviti na našem web shopu koji vas već čeka na ovom linku.

Za svaki dan, tj. program, kupuje se zasebna ulaznica. Možete odabrati između jutarnjeg programa za djecu te dva večernja programa za odrasle – Glenn te Whistler of Dreams.

Vidimo se!