Masterclass (fakultativno): Personalno pripovijedanje – kako ispričati osobnu priču i postaviti je na scenu

Masterclass (fakultativno): Personalno pripovijedanje – kako ispričati osobnu priču i postaviti je na scenu

Za polaznike koji su završili prvu godinu Akademije ili neku od StoryLabovih storytelling radionica te za polaznike koji već posjeduju kvalitetno teoretsko i praktično znanje/iskustvo storytellinga koje su stekli na drugim mjestima (uključujući specijalistički studij Dramske pedagogije), osmislili smo dva zasebna masterclassa na kojima se specijalistički bavimo dvjema vrstama pripovijedanja – terapijsko i personalno pripovijedanje.

Cilj masterclassa je usavršiti postojeća znanja polaznika u smjeru specijalističkih grana pripovijedanja kojima se žele baviti u budućnosti te im pružiti kvalitetan temelj za daljnje educiranje u željenom području. Masterclass se sastoji od teorijskih predavanja specijalističkih vježbi za što bolju primjenu teorije u praksi.

Polaznici mogu upisati jedan ili oba masterclassa.

 

Trajanje masterclassa: 12 sati

Termin održavanja: 3.5.2024. i 4.5.2024.

Voditelj: Arjen Barel

Nizozemski mentor pripovijedanja, dramaturg, redatelj i producent koji veći dio svog profesionalnog života provodi slušajući priče i obučavajući ljude umijeću pripovijedanja. 2008.godine pokrenuo je Amsterdam Storytelling Festival za čiju je organizaciju i program bio odgovoran do 2017. Redovni je mentor brojnih profesionalnih storytellera, kao i budućih storytellera koji se tek počinju educirati i pripremati za svoje prve nastupe. Predavač je na prestižnom Hogeschool van Amsterdam, gdje predaje umijeće storytellinga i prezentacije. Redovito održava gostujuća predavanja u brojnim svjetskim zemljama. Posljednjih je godina mentorirao grupe profesionalnih i mladih storytellera u Mađarskoj, Francuskoj, Maroku, Palestini, Izraelu, Njemačkoj, Grčkoj, Španjolskoj, Albaniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Litvi i Velikoj Britaniji. U suradnji s kolegicom Esther Lagendijk 2004. je godine objavio knjigu „Theater & Marketing, Excitement & Sensation“. 2020. bio je direktor i edukator u projektu Storytelling of the world te direktor i producent projekta Storytelling Theatre Lab.

Cijena masterclassa: 260 eura

Masterclass se odvija na engleskom jeziku.