Prof.dr.sc. Vladimira Velički – dobri duh Storytelling akademije

Postoje oni ljudi koji nas inspiriraju, ispunjavaju pozitivnom energijom, ohrabruju u istraživanju (i probijanju) vlastitih granica i poput kakvog dobrog duha, uz nas su baš uvijek – i onda kad je sve po loju, al’ i onda kada zapne!

Jedna od takvih žena za nas je naša Vlatka – ili punim imenom i titulom, profesorica Vladimira Velički.

Ovim vam je putem s ponosom predstavljamo kao svoju kolegicu, suradnicu, suputnicu, prijateljicu – i jednu od najzaslužnijih za organizaciju i pokretanje naše Storytelling akademije by StoryLab. S njom nas vežu godine i godine ugodne i uspješne suradnje na raznim projektima te edukativnim i kreativnim programima za odrasle i djecu, te puno lijepih i još ljepših trenutaka uz zajedničko organiziranje, planiranje, druženje i zabavu (jer kad radiš posao kojeg obožavaš, svaki radni tren je zabavan – pa čak i usred kišnog ponedjeljka ujutro).

Zbog svega toga, iznimno smo sretne i ponosne što se Vlatka s nama upustila u još jednu priču, onu o našoj Storytelling akademiji te da u njoj uživa baš kao i mi. Naime, Vladimira / Vlatka je suautorica i suorganizatorica programa naše Storytelling akademije na kojoj će, naravno, zajedno s nama predavati i prenositi svoje znanje – a to je ono što radi majstorski i s ljubavlju. I to već dugi niz godina!

 

Prof.dr.sc. Vladimira Velički je izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem predaje kolegije Metodika hrvatskog jezika, Metodika hrvatskog jezika i književnosti te izborni kolegij Odgoj za dobrotu. Također je profesorica na poslijediplomskom (doktorskom) sveučilišnom studiju „Jezik, književni i kulturni kontekst ranog, predškolskog i osnovnog obrazovanja“ na istom Sveučilištu. Tijekom svoje karijere radila je kao istraživačica na raznim projektima koje je pokrenulo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Bila je glavni istraživač na projektu Od pismenosti do identiteta kojeg je podržalo Sveučilište u Zagrebu.

Područja njezinog znanstvenog djelovanja su metodika književnosti i hrvatskog jezika, pripovijedanje /storytelling, storytelling u nastavnoj praksi, utjecaj medija u poučavanju. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, suautorica čitanaka i priručnika iz Hrvatskoga jezika, autorica znanstvene monografije „Pričanje priča – stvaranje priča“. Povratak izgubljenom govoru” te nekoliko stručnih knjiga kao što su Jezične igre za velike i male (2010.) s Anitom Peti – Stantić, Stihovi u pokretu, Malešnice i igre prstima kao poticaj za govor (2011.) s Ivankom Katarinčić. Izdala je kao nekoliko slikovnica, kao što su Mali anđeo i zvijezda (božićna slikovnica) i knjiga priča Mala, mala vila.

Svoje je znanstvene radove izlagala na više od 50 međunarodnih konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu. Bila je članica uredništva Hrvatskog časopisa za odgoj i obrazovanje, članica je  Hrvatskog filološkog društva te predavačica i voditeljica izobrazbe u DOBRO Institutu za logoterapiju, obrazovanje i savjetovanje. Od 2013. -2019. obavljala je dužnost pročelnice Odsjeka za hrvatski jezik, književnost, dramsku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Voditeljica je i predavačica na programu: Logoterapija i egzistencijalna analiza na institutu DOBRO u Zagrebu.

A uz svo stručno i znanstveno iskustvo, krase je iznimna energija, pozitivna vibra te nepresušna ljubav prema pripovijedanju, podučavanju te komunikaciji i radu s ljudima. Ne možemo dočekati da je vidite na djelu – a to možete od listopada na našoj Storytelling akademiji!

Upisi u nju traju još uvijek, a primamo ih na info@storylab.hr

A dok taj dan napokon ne dođe, popis radova profesorice Velički možete pogledati ovdje:

http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=209875&lang=HR

Vidimo se!