Storytelling akademija – upoznajte naše predavače!

U želji da svim polaznicima Storytelling akademije by StoryLab pružimo edukacije na najvišoj razini stručne kvalitete, kao i dinamičnu i ugodnu atmosferu koja prati naše vježbe i predavanja, okupili smo tim vodećih domaćih stručnjakinja za storytelling s bogatim iskustvom u prenošenju znanja i općenito radu s ljudima.

Upoznajte ih!

Prof.dr.sc. Vladimira Velički

Dr.sc. Vladimira Velički je izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem predaje kolegije Metodika hrvatskog jezika, Metodika hrvatskog jezika i književnosti te izborni kolegij Odgoj za dobrotu. Područja njezinog znanstvenog djelovanja su metodika književnosti i hrvatskog jezika, pripovijedanje /storytelling, storytelling u nastavnoj praksi, utjecaj medija u poučavanju. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, suautorica čitanaka i priručnika iz Hrvatskoga jezika, autorica znanstvene monografije „Pričanje priča – stvaranje priča“ te nekoliko stručnih knjiga.

 

 

Doc.dr.sc. Jelena Vignjević

Doc.dr.sc. Jelena Vignjević je profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i predaje kolegije kojima se razvijaju jezične kompetencije studenata i njihovo poznavanje zakonitosti dječjega jezičnoga razvoja (Jezično izražavanje, Teorije dječjega jezičnoga razvoja, Hrvatski jezik akademske komunikacije, Dijalektologija hrvatskoga jezika). Sudjelovala je na brojnim znanstvenim konferencijama u zemlji i inozemstvu. Objavila je 25 znanstvenih i 15 stručnih radova. Autorica je brojnih školskih udžbenika i metodičkih priručnika.

 

 

 

mag.educ.philol.angl. i mag.litt.comp Srebrenka Peregrin

Storytelling umjetnica, spisateljica i voditeljica pripovjednih programa. S Knjižnicama grada Zagreba surađuje na projektu „Zelene knjižnice“ i tijekom Mjeseca hrvatske knjige. S kolegicom Erikom Katačić Kožić i izdavačkom kućom Planet Zoe 2020.izdala je „Bajkarice“, zbirku bajki o snažnim ženama iz cijelog svijeta. Za izdavačku kuću Ibis-grafika tri godine (2016.-2019.) vodi radionice kreativnoga čitanja u Knjižnicama grada Zagreba i osnovnim školama, a za volontere udruge Smiješak za sve održala je radionice „Pripovijedanje u praksi“ (2017.) i „Ljekovite priče“ (2018.) Nekoliko nastupa održala je i na ljetnim školama Centra za kreativno pisanje. Od 2016. jedna je od pokretačica i voditeljica pripovjednih programa u sklopu projekta „Snažne žene u Vestigiumu“. Od 2015. godine objavljuje kratke priče pretežno bajkovitog i fantastičnog sadržaja u domaćim i stranim publikacijama, za koje je dobila i niz nagrada. U pripovjedačkom radu najviše je zanimaju teme osnaživanja žena; fantastike u narodnim pričama; multikulturalnost kroz priče iz različitih krajeva svijeta; povijesne priče o stvarnim događajima te legende, vjerovanja i predaje; kao i ljekovitost priča za pojedince i zajednice.

 

mag.educ.philol.ital. i mag.hist.art. Dijana Zorić

Stručnjakinja za storytelling i vanjsku komunikaciju, licencirana turistička vodičica, interpretatorica baštine (članica European Association of Heritage Interpretation) te organizatorica i voditeljica brojnih storytelling i business storytelling radionica u Hrvatskoj. Educirala se i kontinuirano se usavršava na prestižnim svjetskim veleučilištima i individualnim treninzima u organizaciji renomiranih storytelling stručnjaka i umjetnika iz Europe i svijeta). Suorganizatorica je STORYinga, 1. međunarodnog storytelling festivala u Hrvatskoj. Iskustvo predavanja i rada s ljudima dovela ju je do statusa redovne mentorice na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu (u sklopu poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije na temu storytellinga). Nastupala je na brojnim domaćim i inozemnim storytelling festivalima te kao edukator držala predavanja na brojnim stručnim skupovima. Suvlasnica je Laboratorija zabave i StoryLaba u kojem drži brojne edukacije na temu storytellinga i business storytellinga.

 

 

prof., uni.spec.dramske pedagogije Iva Nemec

Profesorica kroatistike i talijanistike. Umjetničkim radom počela se baviti 1999. kao članica pulskog kazališta Inat. Radila je kao producentica i izvršna organizatorica na domaćim i inozemnim kazališnim, književnim i jazz festivalima. Od 2008. godine u osnovnoj i srednjoj školi predaje hrvatski jezik i književnost i talijanski jezik i književnost. Osnivačica je udruge Kaleido, u kojoj djeluje kao dramska pedagoginja i voditeljica projekata. Kroz dramsko pedagoški rad bavi se unaprjeđenjem nastavne prakse te poticanjem čitanja i stvaralačkog izražavanja. Vodi dramske radionice za djecu i mlade te tematske radionice za učitelje i nastavnike. Voditeljica je dramsko pedagoških projekata: Drama u mom gradu, Teatriček – drama za vrtić i školu, Art Vrtiljak, Kamišibaj – umjetnost pripovijedanja u slikama, Zagrli me pričom, Teatrin.  2018. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij za dramske pedagogije pri UFZG. Jedna je od autorica priručnika Igrom do (spo)razumijevanja  koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika. Od 2018. godine kao vanjska suradnica na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu predaje kolegije Dramski odgoj i Scenska kultura i lutkarstvo.

 

univ. bacc. praesc. educ. Ana Grzunov

Poduzetnica, dizajnerica i organizatorica brojnih kreativnih evenata za odrasle i djecu. Suvlasnica je Laboratorija zabave u kojem radi kao art direktorica. Dizajnerica je linije LabZab box, kreativnih poklona za djecu koji kroz edukativne i zabavne DIY aktivnosti vješto potiču dječju ljubav prema učenju, istraživanju i kreativnom stvaranju. Vlasnica je vlastitog dizajnerskog branda Zoo Zid u kojemu izrađuje hand made dekoracije za poslovne prostore i domove te suvlasnica Ateljea na br.1., omiljene baze mnogih kreativaca koji se inspiriraju i opuštaju na radionicama keramike, crtanja, slikarstva, ilustracije i mnogih drugih umjetničkih pravaca pod vodstvom mladih i renomiranih domaćih akademskih umjetnika. Pohađala je lutkarske radionice te sudjelovala na  radionicama drame, psihodrame i scenografije.

 

 

 

Sve naše voditeljice, osim stručnosti i bogatog iskustva, posjeduju i ono najvrjednije za poučavanje – bezgraničnu energiju, pozitivnu vibru te neumornu ljubav prema svome poslu te radu i komunikaciji s ljudima. Upoznajte ih na našoj Storytelling akademiji!

Upisi za prvu godinu traju još u rujnu, a sve prijave zaprimamo na info@storylab.hr

Vidimo se!